Záložky

pondělí 26. ledna 2015

5 míst, kam v Brně za dorty!

 

Přátelé, jelikož nás v naší komunitě Samých Dobrých Věcí přibývá neskutečným tempem, rozhodly jsme se čas od času shromáždit publikované články o podnicích. 


Dnešní round-up, jak se tomu u zahraničních blogerů říká, nám poslouží jako krátký manuál na naše oblíbené cukrárny v Brně! V žádném případě ale netvrdíme, že známe všechny, naopak! Moc rády uslyšíme o dalších skvělých místech, neváhejte nás oslovit s doporučením. Víme, že mimo samotné centrum města se nachází velké množství talentovaných cukrářů. Chceme je poznat!

Dnešní příspěvek krásně shrnuje všechny typy podniků, které nabízí sladké dobroty. Jedna cukrářská dílna, roztomilá cukrárna, elegantní a stylová kavárna a nakonec tip na výlet za Brno. Pojďme na to!


Cukrářství Martinák


Naší srdcovkou a číslem jedna je a vždy bude Cukrářství Martinák, které od našeho článku krásně narostlo a těší se vaší podpoře. Jak by také ne, taková cukrářská dílna se jen tak nevidí. Jsme moc rády, že podnik prosperuje a moc jim držíme palce v jejich snaze o kvalitní a  nápadité dezerty. Pořád mají prvotřídní Sacher, čím dál víc dokonalých příchutí makronek a další prvorepublikové recepty k vyzkoušení. Za zmínku stojí i krásná podnikatelská synergie s kavárnou naproti, kde si s tím svým dortíkem v klidu můžete zajít pro něco k pití. A navíc pana Martináka viníme za makronkovou revoluci v Brně.




Skutečným rájem je pro nás taky cukrárna Tutti Frutti, která je pořád beznadějně plná. Rozkošný interiér zůstává předností podniku, taktéž bezlepkové zákusky a dobrá káva. V okolí Obilního trhu nenajdete oblíbenější podnik pro maminky s dětmi, nebo milovníky roztomilých cukrovinek. Naše profilová fotka na všech sociálních sítích pochází právě z této miloučké cukrárny, kde jsme nafotily cupcakes v nadživotní velikosti, které jsme si vypůjčili i na jarní focení. Tutti Frutti prostě pořád prosperuje a za to jsme opravdu rády.



Dalším podnikem v kategorii cukrárna je Cosmopolis, který je našim nejnovějším přírůstkem. Jedná se o cukrárnu, kde najdete asi ty největší dorty, jaké jsme kdy viděly. Proslavil se hlavně skvělými větrníky o velikosti lidské hlavy a klasickými dorty. Návštěvníci ocení i vídeňský šmrnc a velkorysé prostory. Podnik je skvělý příklad zachovalé kavárenské kultury, která v Brně vládla v meziválečném období. Právě tady si rády připomínáme, jaké Brno kdysi bylo, při skleničce vína a dobrém zákusku.



Za dorty se můžete vydat i mimo Brno, například do Slavkova, kde sídlí populární Style café. Krásný domeček ve venkovském stylu a k tomu nápadité zákusky, co víc si přát! Rozhodně to za výlet stojí, moc jsme si to užily. Nejvíc nás zaujaly Raffaello a Ferrero dorty, které musíte vyzkoušet. Navíc všechno balí do roztomilých krabiček, která poslouží jako milý dárek z výletu. Podnik se často vyskytuje i v tisku, podnik na takové úrovni v malém městě není běžným jevem. Jestli znáte další dortové destinace v okolí Brna, dejte vědět.







Pokud si chcete zajít na kávu do opravdu stylového podniku, zkuste také naší další stálici, tedy Café Placzek. Opravdu to tady žije rušným kavárenským životem, který má svoji skvělou atmosféru.




Tak hurá na dort! 

1 komentář:

  1. Všechny cukrárny vypadají úžasně :) Musím nějakou z nich vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za komentář! Z důvodu moderování se může objevit později.