Záložky

pátek 23. ledna 2015

Víkendový tip: Morgal a Moravská galerie


Drazí, při příležitosti vytouženého pátku a víkendu před námi vám přinášíme tip na volnočasovou aktivitu, která zahrnuje umění a taky dobré jídlo. Vyberte se do Moravské galerie a návštěvu galerijního podniku Morgal a dopřejte si estetický zážitek ve spojení s tím gastronomickým!

Minulý víkend jsme brouzdaly po městě, brainstromovaly za chůze (nový druh sportu) a vymýšlely, jaké další články připravit, o co se s vámi podělit. Blogování je práce těžká, vyžaduje dobré plánování a zabírá neskutečné množství času. Není ale nic, co bychom dělaly radši! Zachtělo se nám trošku kultury a vzpomněly jsme si, že máme vyhlédnutou výstavu "Brno - moravský Manchester". Samozřejmě, že výstava nebyla na Moravském náměstí, jak jsme předpokládaly, ale na ulici Husova. Když už jsme ale sedly v Morgalu na sklenku vína, rozhodly jsme se zjistit, jaká je vlastně stálá expozice v tamních prostorách galerie.

Do Morgalu čas od času zajdeme, ale úplně nejvíc se nám líbí o víkendu, s příjemnou hudbou, málo lidmi a vínem. Podnik do prostor dokonale zapadá, vyniká svojí poctivou kuchyní, a i když je hodně lidem líto, že kavárna Pod obrazy už neexistuje, potvrzujeme, že Morgal je podnikem dobrým. O víkendu tam narazíte i na turisty, kteří s námi sdílejí vizi dokonalého sobotního/nedělního odpoledne:)

Věděli jste, že Moravská galerie je jediná státní galerie, která vybírá na stálou expozici dobrovolné vstupné? Zajímavý počin, každopádně expozice stojí za vidění. Ne jenom ta stálá, ale i probíhající výstavy. Doufáme, že vás fotografie správně naladí a zajdete si na oběd s kulturní vložkou, nebo kulturu s gastronomickým zakončením. 

Aktuální výstavy v Moravské galerii najdete na webu a co bude na excelentním menu v Morgalu taky. Doporučeno! 


































Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za komentář! Z důvodu moderování se může objevit později.