Záložky

neděle 11. ledna 2015

Co je to SKØG Urban Hub?


Drazí a milí, konečně je to tady! Po tom jak jsme zaplavily Facebook fotkami z tohoto podniku, nafotily tam PF-ko a zašly na kávu asi stokrát, přinášíme vám naši fotoreportáž. Můžeme říct jediné, zamilovaly jsme se na první pohled. Taky na druhý, třetí a čtvrtý. Co to teda vlastně SKØG Urban Hub je?

Dva mladí kluci, zakladatelé podniku, jsou milovníci Brna, tak jako i my v SDV. Chyběl jim podnik, kam by mohli chodit rádi, často, a který by sdružoval podobnou komunitu lidí. Proto není SKØG vlastně podnik, ale urban hub. Místo setkávání, místo pro kulturu a dobrou kávu. Můžeme zaručeně říct, že od první návštěvy tam budete muset chodit často. Je to návykové.

Tajemstvím je vlastní pražírna


Koncept podniku zodpovídá poslednímu vývoji v gastronomii v Brně. Důraz je kladen na kvalitu, profesionální přípravu kávy, lokální dodavatele a čerstvé suroviny. Rády opět vidíme nový podnik, který se do této vlny zapojil. 

Poznatek č.1: Zaručujeme, že tak výbornou kávu jste už dlouho neměly. A víte proč? Ve druhém patře mají kluci vlastní pražírnu. 

Poznatek č.2: Podnik oplývá zvláštní aurou. Je tam teplo, možná je to tím množstvím dřeva v interiéru. Světlo na focení je excelentní, za dne se tam sedí stejně dobře jako večer. Vydržíte tam sedět CELÉ HODINY, to přísaháme. 

Podnik je prozatím v zkušebním provozu, takže menu není definitivní, kluci avizovali, že se budou podávat i malá jídla, saláty a další. Vše čerstvé. Zatím můžeme odpřisáhnout kvalitu kávy, absolutně bezkonkurenční limonády (vystřelily nás z trenek), není to nic co byste už měly někde jinde. A mají taky koláče. A cheesecakes v malinkých skleničkách. 

Ve švédském lese


Interiér je inspirovaný Skandinávii. Také název podniku. Skog ve švédštině znamená les. To sedí. Teplé dřevo v kombinaci s bílou na nás působí jako bychom byly doma v obýváku. V posledním čase jsme v SDV hodně řešily nedostatek míst v Brně, kde by se dalo v klidu pracovat. SKØG je jeden z těch, kde opravdu můžete sedět celý den a pracovat. Stoly u oken jsou jak dělané pro pracující s počítači. Obsluha ví co délá a je absolutně oddaná podniku. Nejsou to zaměstnanci. Oni tam prostě pracovat chtějí.

Kdo tam už byl a co na to říkáte? My jsme hodně velké fanynky a na blogu nebo Facebooku o podniku ještě určitě uslyšíte!


































2 komentáře:

  1. Upřímně já to tam miluju a už vím kam budu pravidelně chodit....jen teda to kafe mělo svý mouchy....ale to byla tak jediná výtka, jinak je to nejlepší a nejpříjemnější podnik v Brně EVER !

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlas. Strávila jsem zde nejedno odpoledne a čas zde ubíhá tak nějak rychleji :) A dorty... kokosový cheesecake? Bez komentáře ! <3

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za komentář! Z důvodu moderování se může objevit později.