Záložky

sobota 7. března 2015

Tip na víkend: Saudek & Saudek 80


Přátelé, nevíte co s volným časem o víkendu? Chcete si zajít na trochu kultury, ale taky to moc nepřehánět? Výstava Saudek &  Saudek 80 na Špilberku je tady pro vás do 12. dubna. A co tam uvidíte?

"Kontroverzní tvorba, za minulého režimu zakazovaná a postihovaná, spletité rodinné vztahy, fascinace ženskou krásou, soudní tahanice o autorská práva – to jsou charakteristiky dnes spojované s rodinou Saudků. Jejími nejvýraznějšími představiteli jsou bezpochyby dvojčata Jan a Kája Saudek, kteří letos v květnu oslaví 80. narozeniny. Muzeum města Brna ve spolupráci s Gallery of Art Prague proto k této příležitosti na hradě Špilberku připravilo retrospektivní výstavu oběma umělcům.", píše Muzeum města Brna.

Můžete se těšit na více než 100 exponátů obou bratrů, jak fotografie tak komiksové ilustrace. Kdybyste nám to přeci jenom nevěřili, naše fotoreportáž vás určitě přesvědčí. Kompletní info o výstavě najdete na webu Muzea města Brna, kde si můžete předem všechno pěkně nastudovat. Vstupné je 100 Kč. Kulturní vyžití můžete zakončit třeba v bistru Babinský, které máme tak rády. To už vypadá na pěkné víkendové odpoledne, co říkáte?



















2 komentáře:

Děkujeme za komentář! Z důvodu moderování se může objevit později.